Prije nekoliko godina svi su pametni telefoni dolazili s punjačem i slušalicama u kutiji. Pitanje hoće li telefon dolaziti s adapterom za napajanje nije ni postojalo. Međutim, tehnološki div Apple iz Cupertina iznenadio je industriju, uklonivši punjač u kutiji s iPhoneom 12. 

Apple iPhone product red

Od tada Apple nije isporučio niti jedan iPhone s punjačem. Ubrzo nakon što je Apple počeo isporučivati ​​iPhone bez napajanja, druge su se tvrtke ismijavale. Već sljedeće godine, Samsung je slijedio primjer i počeo isporučivati ​​svoju vodeću seriju Galaxy S bez punjača. U 2022. trend se probija na jeftine pametne telefone, počevši od Samsung Galaxy A serije.

Samsung i Apple kažu da je isporuka pametnih telefona bez punjača bolja za okoliš. Prvo, izostavljanje punjača uz pametne telefone smanjuje veličinu kutije, zahtijevajući manje materijala za pakiranje koji bi mogao završiti na odlagalištu otpada. Drugo, prijevoz manjih kontejnera je praktičniji i zahtijeva manje goriva.

Sve više korisnika u svom svakodnevnom životu donosi održive izbore kako bi promoviralo bolje navike recikliranja. Kako bi podržali zajednicu na ovom putovanju, proizvođači prelaze na uklanjanje slušalica i adaptera punjača iz kutije.

Samsung vjeruje da uklanjanjem slušalica i adaptera punjača iz svojih kutija za uređaje može pomoći u rješavanju rastućeg problema vezanog za e-otpad i nepotrebno udvostručavanje tih predmeta, te prakticira ovo počevši od serije Galaxy S21.

Postojeći korisnici mobilnih telefona potiču se da nastave koristiti svoje trenutačne slušalice i adapter punjača, dok će ih novi korisnici morati kupiti zasebno.

Izgledno je da će se i ostali proizvođači pridružiti ovom trendu vrlo brzo.

Zbog svega navedenog, potičemo sve naše kupce da koriste postojeće adaptere punjača jer u novim pakiranjima ipak dobiju pripadajući data kabel za jednostavniji prelazak na novi konektor punjenja.

Svi oni koji ipak nemaju starije kompatibilne adaptere, nove možete pronaći na svim našim prodajnim mjestima i na webshopu!

Komentari(0)
Odgovori na komentar
Ostavite svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar.
Nema komentara.