Kupnja rođendanskih poklona često je težak zadatak. No, ako je osoba kojoj kupujete poklon zaljubljenik ili zaljubljenica u tech gadgete - na pravom ste mjestu. U nastavku potražite deset odličnih ideja za svaki budžet.

1. Pametni sat

Kupujete li poklon zaljubljeniku u aktivan život, poslovnjaku s pregršt svakodnevnih obaveza ili dragoj osobi koja se ne odvaja od pametnog telefona, pametni sat je odličan izbor.

Pametni satovi pomažu korisnicima živjeti zdravije, lakše se nositi s teretom svakodnevnih obaveza te smanjiti ovisnost o pametnom telefonu. Osim toga, pametni sat je atraktivan modni dodatak lako prilagodljiv individualnom stilu osobe kojoj ga darujete.

Izbor je uistinu velik pa tako postoji pametni sat za svaki ukus i budžet. Primjerice, mladim zaljubljenicama u fitness sigurno će se dopasti Huawei Watch GT2 ili sličan model iz naše ponude.

Huawei smartwatches

2. Fitness narukvica

Korisnicima koje zanima isključivo statistika o sportskim aktivnostima pametni satovi samo će zakomplicirati život svojom ogromnom količinom značajki. 

Srećom, postoji alternativni oblik nosive tehnologije koji prati fizičku aktivnost korisnika, a pritom je cjenovno pristupačniji od pametnog sata. Umjesto razmišljanja o tome koji pametni sat kupiti, opredijelite se za fitness narukvicu.

Huawei, Xiaomi, Realme i Samsung u svojem asortimanu imaju ponudu fitness narukvica lijepog dizajna i korisnih značajki koje pružaju korisne informacije i početnicima i dugogodišnjim zaljubljenicima u aktivan život.

 

3. Bežične slušalice

Imate li prijatelja ili člana obitelji koji još uvijek na putu do posla ili u teretani glazbu sluša na slušalicama za žicom, vrijeme da ga modernizirate.

U kontekstu slušanja audio sadržaja na pametnim telefonima i prijenosnim računalima, slušalice na žicu postaju relikvija prošlosti. Bežične slušalice su više od komada tehnologije - pružaju udobnost i slobodu s kojima se klasične slušalice naprosto ne mogu uspoređivati.

Huawei Freebuds, Samsung Galaxy Buds i Apple AirPods pravi su gamechanger osobama koje slušaju glazbu i odgovaraju na pozive u pokretu.

 

4. Pametni telefon

Pametni telefon jedan je od najboljih poklona jer veliki izbor modela različitih specifikacija i dizajna garantiraju kako postoji nešto za svačiji ukus.

Osim toga, malo je tech uređaja s toliko online recenzija kao mobiteli. To znači kako se prije kupovine možete temeljito informirati koji modeli su najbolji unutar budžeta kojim raspolažete i tako osigurati da vaš poklon naprosto oduševi.

Pametni telefon najbolje je kupiti bliskoj osobi koju dobro poznajete jer ćete tako moći odabrati model koji najbolje odgovara njezinim potrebama.

5. Tablet

Tablet - odličan poklon za rođendan

Imate li u svojem životu dragu osobu koja naprosto obožava provoditi vrijeme na Instagramu, TikToku i YouTubu, poklonite joj udobnost i doživljaj korištenja društvenih mreža kakav samo tablet može pružiti.

Tablet je također odličan poklon za osnovnoškolce jer, osim za igru, može poslužiti i kao alat pri učenju.

Slično kao pametni telefoni, i tableti dolaze u širokom spektru specifikacija, dizajna i cijene pa će vam biti lako pronaći model koji se uklapa u vaš budžet, a koji istovremeno odgovara željama i potrebama osobe kojoj ga darujete.

Većina best buy tableta košta do 2.000 kn, a najčešće se radi o Samsung, Huawei ili Xiaomi uređajima.

 

6. Bluetooth zvučnik

Ovaj tech gadget žari i pali otkako se pojavio, a najviše se sviđa outdoor entuzijastima koji vole biti u pokretu uz ritam svojih omiljenih melodija.

Prijenosne ili Bluetooth zvučnike možete koristiti bilo gdje - na plaži, na kampiranju, tijekom planinarenja... sve što trebate napraviti jest spojiti ga s pametnim telefonom i reproducirati zvuk.

Zvučnik koji će ići na avanture u prirodu neka bude otporan na vodu i prašinu, baš poput JBL prijenosnih zvučnika.

 

7. Pametna žarulja

Ovaj gadget najviše će se svidjeti osobi koja tehnologiju koristi kako bi si olakšala svakodnevicu.

Radi se o LED žaruljama kojima upravljate aplikacijom na pametnom telefonu kako biste prigušili, palili ili gasili svjetlo čak i na daljinu. Ta je opcija najviše korisna kada ste na godišnjem odmoru, a želite ostaviti dojam kako vaš dom nije prazan. Na mnogim pametnim žaruljama možete mijenjati boju i toplinu boje kako biste stvorili savršeni ugođaj u svojem domu, a neke čak mogu puštati glazbu.

Pametne žarulje odličan su primjer jeftine, a istovremeno izuzetno korisne tehnologije koja automatizaciju doma iz filmova o budućnosti čini dostupnom u sadašnjosti.

 

8. Pametni zvučnik

Zahvaljujući pametnim zvučnicima kao što su Amazon Alexa i Google Nest budućnost u kojoj glasovnim naredbama upravljamo našim kućanstvom i pretražujemo internet konačno je tu.

Kupujete li poklon dragoj osobi koja razmišlja o automatizaciji svojeg doma, pametni zvučnik je odličan prvi korak u toj avanturi.

 

9. Pametni uređaj za praćenje

Samsung SmartTags ili Apple AirTag olakšat će život zaboravnoj osobi u vašem životu koja stalno gubi ključeve, slušalice, pametni telefon…

Uređaj radi tako da ga se pričvrsti uz predmet koji osoba želi pratiti i spoji s pametnim telefonom. Idući put kada ključevi od auta nestanu, uređaj za praćenje pronaći će ih za nekoliko sekundi.

 

10. Android media player

Android TV

Radi se o malom čarobnom gadgetu koji svaki TV pretvara u smart TV te korisnicima omogućuje pristup filmovima, serijama, aplikacijama i igrama baš kao i pravi pametni televizor.

Xiaomi Mi TV Stick 4K i drugi media playeri zgodan su poklon za obitelj koja još uvijek nema pametni televizor, a voli gledati sadržaje s platforma kao što su Netflix i YouTube, ali i za osobe koje često putuju, a pritom ne žele žrtvovati pristup omiljenim sadržajima.

 

Sigurni smo kako će vas ovaj popis ideja inspirirati na kupovinu savršenog rođendanskog poklona za vašeg najdražeg ljubitelja tehnologije. O čemu god se radilo, neka bude - od srca.

 

 

______________________________

Petra Škofić je magistra komunikologije s višegodišnjim iskustvom u stvaranju sadržaja za web. Trenutno radi kao content marketing menadžerica za portal Nabava.net - servis koji od 2001. godine na jednom mjestu prikazuje ponudu proizvoda na hrvatskom tržištu, s ciljem da kroz sveobuhvatni komparativni prikaz olakša ljudima kupnju.

Komentari(0)
Odgovori na komentar
Ostavite svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar.
Nema komentara.