AirTag je maleni, izdržljivi bežični tracker koji se koristi za praćenje stvari koje su vam važne. Možete ga staviti u torbu, nositi sa ključevima ili ga čak staviti bilo gdje kako biste uvijek znali gdje se nalaze neke stvari ili osobe koje ne želite izgubiti.

Kako se koristi Apple AirTag?

Ovaj tracker možete koristiti na svim iPhone, iPhone Mini, Pro i Pro Max modelima telefona, kao i na iPad i MacBook uređajima.

Kako se koristi AirTag na iPhone-u?

Dodajte uređaj u blizini

  1. Otvorite aplikaciju Find My, zatim kliknite na znak "+" pored naziva Devices (Uređaji).
  2. Otvorit će se dodatni prozorčić u kojem ćete odabrati Add AirTag, zatim će iPhone tražiti uređaje u blizini.
  3. Slijedite upute na zaslonu i krećite se prostorom dok se vaš iPhone ne poveže s vašim AirTagom.
  4. Vaš iPhone prikazuje udaljenost i smjer do vašeg AirTaga.
  5. Dodirnite gumb Gotovo kada završite.

 

AirTag se koristi s aplikacijom "Find My" (Pronalaženje) na vašem pametnom telefonu, koja vam omogućuje da vidite gdje se nalazi vaš AirTag u odnosu na vas. Ako se AirTag izgubi, možete ga lako pronaći tako što ćete se pretplatiti na obavijesti o lokaciji putem aplikacije "Find My" (Pronalaženje). Također, možete dodijeliti AirTag nekom drugom članu obitelji ili prijatelju i tako pratiti njihovu lokaciju, a oni mogu pratiti vašu.

AirTag također ima "Precizno praćenje" značajku koja vam omogućuje da pratite lokaciju vašeg AirTag-a u realnom vremenu kroz aplikaciju "Find My" (Pronalaženje). Ova značajka se koristi uz Bluetooth tehnologiju i omogućuje vam da pratite lokaciju vašeg AirTag-a uz pomoć pametnih telefona koji su u blizini.

Ukratko, AirTag je izvrstan alat za praćenje stvari koje su vam važne i omogućuje vam da se lakše snađete u svom okruženju. Možete ga koristiti za praćenje svojih ključeva, torbe ili čak kućnog ljubimca, a s "Preciznim praćenjem" možete biti sigurni da ćete uvijek znati gdje se nalazi vaš AirTag.

Apple AirTag

Najčešći primjeri korištenja AirTaga:

  • Praćenje ključeva: AirTag se može priložiti uz ključeve i koristiti s aplikacijom "Find My" za praćenje gdje su vaši ključevi u svakom trenutku. Ovo je korisno ako često zaboravljate gdje ste ostavili svoje ključeve.
  • Praćenje torbe: Ako često putujete ili se stalno gubite u svom okruženju, AirTag se može priložiti torbi i koristiti za praćenje gdje se nalazi u svakom trenutku.
  • Praćenje kućnog ljubimca: Ako imate psa ili mačku, AirTag se može priložiti njihovom ovratniku i koristiti za praćenje njihove lokacije. To je posebno korisno ako vaš ljubimac često bježi ili ako se bojite da će se izgubiti.
  • Praćenje vozila: AirTag se može priložiti unutrašnjosti vašeg vozila i koristiti za praćenje gdje se nalazi u svakom trenutku. Ovo je korisno ako se bojite da će vaše vozilo biti ukradeno ili ako se često gubite u gradu i zaboravljate gdje ste parkirali.
  • Praćenje osobe: Ako se bojite da će vaša osoba biti ugrožena ili ako se često gubi, AirTag se može priložiti njenom odjeći ili aksesoaru i koristiti za praćenje njene lokacije. To je posebno korisno ako imate dijete ili ako brinete za stariju osobu.

AirTag primjena

Može li se AirTag koristiti na Android pametnim telefonima?

Za mogućnost korištenja AirTag-a na iOS uređajima zaslužan je jedan mali komadić hardware-a: Apple microchip, U1 Ultra Wideband chip. Ovaj nevjerojatni mali mikročip omogućuje precizno praćenje kretanja koje je moguće uz AirTag. Međutim, da biste iskoristili prednosti U1, vaš uređaj za praćenje također treba U1 čip.

U1 je dizajniran za precizno pronalaženje i praćenje drugih U1 čipova. Ovo ima mnoge namjene, uključujući stvari koje radite svakodnevno, kao što je AirDrop. U1 je predstavljen s Apple iPhoneom 11, ali ćete ga pronaći i u Apple Watchu Series 6 i novijim. M1 Macovi i iPadi, čak i iPad Pro, posebno nemaju U1 čipove. Iako su, naravno, svi oni i dalje dio mreže Find My.

Kada pratite U1 pomoću drugog U1 uređaja, na djelu je puno vlasničkog Appleovog umaka, a budući da nijedan uređaj koji nije Apple (i ne svi Apple uređaji) nema U1 čip u sebi, većina značajki praćenja kratkog dometa je nedostupna.

Posjedovanje U1 hardvera samo je dio onoga zbog čega AirTag radi kako se reklamira. AirTags su spojeni na Appleovu Find My mrežu i zahtijevaju aplikaciju Find My za otključavanje informacija povezanih sa svakom oznakom. Bez aplikacije Find My i pristupa mreži, globalne mogućnosti praćenja AirTaga su nedostupne.

Ukratko, ne postoji aplikacija Find My za Android. Međutim, ništa vas ne sprječava da koristite web-preglednik svog Android telefona za pristup Find My putem web stranice iCloud. Možete pratiti svoje Apple gadgete s web stranice, staviti ih u Lost Mode i većinu onoga što aplikacija može učiniti. Nažalost, web verzija Find My trenutačno ne uključuje nikakve AirTagove; i dalje morate koristiti aplikaciju na Apple uređaju.

Da, AirTag se ne može koristiti na Android telefonima kao na iPhone-u. Ipak se Apple potrudio napraviti aplikaciju koju Android korisnici mogu koristiti vezano za AirTagove. Ta aplikacija služi da kao Android korisnik "otkrijete" ako se u vašoj blizini nalazi AirTag čiji vlasnik nije u dometu tog AirTaga tj. ako imate sumnju da VAS netko prati. Aplikaciju "Tracker Detect" možete preuzeti s Google Play trgovine i koristiti je u tu svrhu.

"Tracker Detect" postoji zbog legitimne zabrinutosti za privatnost koju ljudi imaju u vezi s trackerima kao što su AirTags. Apple je uključio značajku u kojoj će korisnici Apple uređaja dobiti upozorenje ako tuđi AirTag putuje s njima (u aplikaciji "Find My"), sprječavajući kriminalce ili druge zlonamjernike da koriste AirTagove kao način praćenja vaše lokacije.

Kako se puni AirTag?

AirTag se ne puni na tradicionalan način putem USB-a ili punjača za mobilne telefone. Umjesto toga, AirTag ima zamjenjive baterije koje se mijenjaju kada se potroše.

Da biste zamijenili bateriju u AirTag-u, prvo trebate skinuti poklopac sa stražnje strane uređaja. Zatim ćete vidjeti bateriju koja se nalazi ispod poklopca. Da biste je zamijenili, trebate ukloniti staru bateriju i zamijeniti je novom.

AirTag koristi CR2032 bateriju, koja se može pronaći u većini dućana s elektronikom ili online. Preporučljivo je da koristite visokokvalitetnu bateriju, jer će to povećati vijek trajanja vašeg AirTag-a i omogućiti vam da ga koristite što duže.

Kada zamijenite bateriju, pazite da je postavite ispravno u AirTag. Ako je postavite pogrešno, AirTag neće raditi ispravno. Kada završite, vratite poklopac na AirTag i spremni ste za daljnju upotrebu.

Koliko traje baterija na AirTag-u?

Baterija u AirTag-u traje oko godinu dana pri normalnoj upotrebi. Međutim, vijek trajanja baterije može varirati ovisno o tome kako često koristite AirTag i koliko je aktivan. Na primjer, ako koristite AirTag s "Preciznim praćenjem" i često ga koristite za praćenje lokacije u realnom vremenu, vjerojatno će vam se baterija brže potrošiti nego ako ga koristite samo povremeno za praćenje stvari.

Da biste povećali vijek trajanja baterije u svom AirTag-u, možete ga koristiti s "Preciznim praćenjem" samo kada je to potrebno i isključiti ga kada ga ne koristite. Također, možete ga priložiti stvarima koje se rijetko kreću, poput torbe ili kućnog ljubimca, umjesto da ga priložite nečemu što se kreće puno, poput ključeva ili vozila. To će smanjiti opterećenje na bateriji i omogućiti vam da ga koristite što duže.

Gdje kupiti Apple AirTag?

Ovaj pametni i korisni dodatak možete pronaći u dvije verzije: pakiranje od jednog komada i pakiranje od 4 komada. Oba pakiranja možete pronaći u svim Alo Alo poslovnicama kao i na našem webshopu.

Komentari(0)
Odgovori na komentar
Ostavite svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar.
Nema komentara.