Aplikacije

U moru aplikacija dostupnih za android telefone, svatko ima svoju listu aplikacija koje čine mobitel našim, a evo što naše kolege drže na mobitelima, naravno neke aplikacije poput Whatsapp-a, Instagram-a i sl. nećemo navoditi. Sve aplikacije su besplatne, eventualno imaju neku bonus funkciju koju možete platiti. Nastojati ćemo ovakve liste objavljivati barem jedan do dva puta mjesečno, a ako imate neku aplikaciju koju moramo isprobati slobodno nam javite!

endomondo

Endomondo

Bili povremeni ili konstantni rekreativac Endomondo je aplikacija koju ne bi smjeli zaobići. Prati vaše sportske aktivnosti, vrste vježbi, itd. Ako npr. idete istrčati nekoliko kilometara, Endomondo će vam po završetku vježbe ispostaviti izvještaj o prijeđenoj distanci, maksimalnoj/minimalnoj i prosječnoj brzini, potrošenim kalorijama itd. Naravno, prikazati će vam vašu rutu i na mapi, a imate mogućnost i dijeljenja vježbe na društvenoj mreži. Također, možete vidjeti kad je netko od vaših prijatelja vježbao te im postaviti nekakav izazov.

Endomondo download

snapseed

Snapseed

Snapseed je po nekim našim kolegama najbolji uređivač slika za mobitele i ne trebate dalje tražiti.
Osim što nudi more filtera i ugađanja slike, također nudi i selektivno podešavanje fotografije, tako možete odabrati samo jednu točku, polje, boju koju želite podešavati bez da remetite ostatak fotografije. Program je intuitivan za korištenje tako da ga i početnici bez problema mogu savladati. Evo i primjer fotografije prije Snapseeda i poslije lagane obrade.

Snapseed download

sample

dropbox

Dropbox

Dropbox je vjerojatno najpopularnija aplikacija za izmjenu datoteka između više uređaja različitih ili istih platformi, a bazirana je na cloud tehnologiji. Kako to funkcionira? Vi imate android, kolega iphone, prijatelj je doma na pc-u, a drugi na windows phoneu. Morate im svima poslati dokument u koji će oni nešto upisati, ali ne želite se zamarati s mailom jer onda imate 5 dokumenata koje morate spojiti u jedan.

E vi se svi fino ulogirate u Dropbox aplikaciju ili web stranicu sa istim korisničkim imenom i svi imate pristup istom dokumentu. Na sličan način možete dijeliti i fotografije ili bilo koje druge datoteke. Npr, vi i vaših nekoliko prijatelja ste bili na izletu i svaki od vas ima određene fotografije koje bi htjeli podjeliti s ostatkom ekipe. Fino ih uploadate na isti dropbox račun i dostupne su vam svima bez gubitka kvalitete.

Dropbox download

photos

Google Photos

Neke naše entuzijastične kolege fotografe ova je aplikacija preporodila. Dozvoljava NEOGRANIČEN upload svih vaših fotografija sa koliko god uređaja hoćete istovremeno. Ono što je još veća fora je da možete uploadane fotografije pretaživati po pojmovima i to radi poprilično dobro, evo npr pretraga riječi plaža, macka, pas, hrana….

Google photos download

yedge

Zedge

Zedge je jedna od najstarijih aplikacija za jednostavno i brzo personaliziranje mobitela. Nudi vam pozadine, zvukove zvona i obavijesti u različitim kategorijama, a dozvoljava i pretragu po nazivu pojma. Također se odmah iz aplikacije može primijeniti skinuti sadržaj bez podešavanja postavki uređaja.

Zedge download

Nadamo se da smo vam barem donekle približili dostupne i kvalitetne aplikacije koje je dobro imati na svom pametnom telefonu. Više prijedloga uskoro!

Aplikacije bez kojih ne izlazimo iz kuće!

Koju aplikaciju preferirate?

Hvala što ste sudjelovali!